Vaat

Eski Antlaşma’da Tanrı’nın Değişmez Amacı

 Eski Antlaşma’nın hem az ve öz hem de ayrıntılı rehber çalış­masını okuyucuya önermekten zevk duyuyorum Tanrı’nın Vaadi” İnsanlık Tarihi Boyunca Tanrı’nın değişmez Amacı”, Yeni Ant­laşma ile de kusursuz bir uyum içindeki tüm antlaşmanın aynı plan olduğuna ikna eden sunuşuyla gerçek bir ihtiyacı karşılıyor. Kap­saması gerekenleri böylesine iyi bir seçimle, böylesine kısa bir içe­riğe sığdırabilmiş çok az eser bulunmaktadır.

George Bristow, Tanrı’nın Eski Antlaşma’da yer alan “vaat-plan” konusunu seçmekle, benim üniversite ve mezuniyet teolojik semineri derecesindeki öğretişimle vurgulamakta olduğum konuya benzeyen bir konuyu izlemiş bulunuyor. “Vaat”, yalnızca tüm Kut­sal Kitap’ın en çok umut veren tamamlayıcı kavramlarından biri olmakla kalmayıp, aynı zamanda Kutsal Kitap’ın yazarlarının hem kendilerinin benimsemek için işledikleri, hem de Kutsal Kitap’ın anlamı ve şimdiki zamana uygunluğunu ortaya koymakta sağladığı üstün yararı kabul ettirmiş bir konudur.

Her bölümün sonunda, önerilen okuma parçaları ve çalışmaya ilişkin sorularla yapılacak bölüm çalışmalarının her biri, kutsal Kitap’ın gerçeğine adanmış olan herkese, hayal bile edemeyeceği nitelikte heyecanlı bir macera yaşatacaktır. İmanlıların çoğu bu­gün, imanlıların kökünün Kutsal Kitap’ın bölümlerinde ve tarihinde bu-lunduğunu unutmuş bulunmaktadırlar. İmanlı Eski Antlaşma’yı an-lamadıkça, imanı anlamlı bir zeminde kök salamaz ve havada kalır. Bu kitabı çalışmaya başlayan imanlı için sözü edilen olumsuz ko-şullar sona erecektir.

Önerebileceğim en harika zaman yatırımlarından biri olan bu kitabı okumak için, kapağını açan herkes yaşamındaki en büyük sevinci duysun Tanrı Sözü’nün gücü, Yüce Tanrı’mız ve Kurtarı­cımız İsa Mesih’in onurlandırılması ve yüceltilmesi için tazelik ve dirilikle herkesi kavrasın.

Other Books By George Bristow

Year: 
1999

Comments

Şimdi PDFi ekledik

Bu kitabın PDF formatı olsa keşke

Enteresan

Add new comment