Günümüzde; hem Batı hem de Doğu dünya-sında pek çok insan ilim ve dinin çelişip çeliş-mediğini sorgulamakta; akademik çevrelerde ve sosyal hayatın bir çok alanında kutuplaş-malar olmaktadır. Özellikle son bir asırda tek-nolojik ve bilimsel keşiflerinde artmasıyla “Artık Tanrı’ya ihtiyacımız yok!“ algısı insanlar-da oluşmakta ya da oluşturulmaya çalışılmak-tadır.
Bir çok ateist bilimadamı inançlı insanları “boşlukların Tanrısı“na inanmakla suçlamak-tadırlar. Yani; nasıl olduğunu bilemediğiniz bir olguyu açıklamak için hemen ‘Tanrı yapıyor’diyerek, izah edemediğiniz olaylar için, boşluk-larıdoldurmak amacıyla bir Tanrı inancına sahipsiniz iddiasında bulunmaktadırlar. Argümanları genel hatlarıyla şu şekildedir: “örneğin; şimşek çaktığında, eski çağlardaki insanlar bunu izah edemedikleri için ‘şimşekler tanrısı’yapmıştır diyorlardı. Günümüzde çok tanrılı dinler yerini büyük ölçüde tek tanrılı dinlere bırakmıştır ve insanlar; hayatın kökeni, maddenin kökeni, türlerin kökeni gibi sorulara hemen cevap bulamadıkları için‘Tanrı yap-mıştır’diyerek, kendilerince bir cevap yaratı-yorlar. Biz (ateist bilimadamları) ise cevabı henüz bulamadık ama üzerinde çalışıyoruz, işin kolayına kaçmıyoruz“ diyorlar.
Bunun yanısıra din adamları, inanç savunma-cıları ve her bilim dalından imanlı bilim adam-ları hummalı bir şekilde bu itham ve argüman-lara cevaplar vermek için kitaplar, makaleler yazıyorlar, TV programları, konferanslar dü-zenliyorlar ve niçin bir Tanrı’ya inandıklarını matematiksel, bilimsel ve ruhsal olarak neden-lerini açıklıyorlar. Din tartışmalarının daha özgürce yapılabilindiği batı ülkelerinde, bu iki karşı grup bir çok platformda bir araya gelip uzun, bilimsel tartışmalara giriyorlar. Bu programlar kayda geçirilip bir çok farklı formda sosyal medya üzerinden ve basılı yayın olarak halka ulaştırılıyor.
Bizler de bu kitapta Tanrı inancına sahip bilim adamlarının inançlarının kaynağı olarak sun-dukları en temel 4 ana argümanı en öz şekilde okurumuza sunmaya çalıştık.
Ancak bir Mesih imanlısı olarak şunu en önemli bir dipnot olarak belirtmek isterim ki; biz her ne kadar mantıksal olarak Tanrı’nın varlığını ispat etsek ya da edemesek de, siz okurlarımız Yaşayan Diri Tanrı’nın kapısını O’nunla konuşarak, dua ederek çalabilirsiniz. Bu kitap Tanrı’nın varlığına dair şüphelerinizi ortadan kaldıracak ya da en azından Tanrı’nın kapısını cesaretle çalmanızı sağlayacak güçte-dir. Kutsal Kitap’ta (Tevrat-Zebur-İncil) bizzat “Sevgi“ olduğunu öğrendiğimiz Tanrı, bizleri kendi suretinde ve kendi benzerliğinde, kendisiyle paydaşlık için yaratmıştır ve bizlere kendisini göstermek istemektedir.
Temel argümanlar 4 tanedir:
Kozmolojik Argüman (Evrenin Başlangıcı)
Teleolojik/Erekbilimsel Argüman (Antropik açıdan)
Evrenin Dizaynı
Hayatın Dizaynı
‘Ahlak’ Argümanı
İsa Mesih