"Kutsal Yazı olmaksızın bir şey bilmiyoruz ve Tanrı'nın varlığıyla kendi varlığımızla ilgili olarak yalnız karanlık ve karışıklık görüyoruz." Blaise Pascal
(Fransız matematikçi, filozof ve yazar; 1623-1662)
Sayfa 8'deki resme bakarsanız çok anlamlı bir görüntü fark edeceksiniz : Uzun ve çok derin bir vadinin içindeyiz. Her iki tarafı kayalıktır. Ortalık karanlıktır. Geniş bir yoldan dünyadaki bütün insanlar farkında olmadıkları karanlık bir yıkıma doğru akın ediyorlar. Vadi boyunca uzanan bu yol dipsiz bir uçurumun yanından geçiyor. Karşı taraftaki kayalıkta bir yarık var ve bu yarıktan ışık yayılıyor. Sanki kayalığın ötesinde bambaşka bir dünya var. Işık dünyası gibi. Bu ışık, yaşayan Tanrı'yı şahsen tanımaktır. Tanrı bilincidir. O'nun sevgisidir. Işık dünyası ise Tanrı'nın egemenliğidir. Uçurumun bu tarafından ışığın yayıldığı yarığa doğru bir köprü uzanıyor. Bu eski köprünün mimarı ve yapıcısı Tanrı'nın kendisidir. Köprü'nün ismi ise "Kutsal Kitap"tır. Birçok kişinin köprüden ışığa doğru geçmekte olduğunu görüyoruz. Onların yüzleri ışığı yansıtarak parlıyor.
Kalabalığın geçtiği geniş yoldan sapan dar bir giriş yolu köprüye doğru çıkıyor. Köprü girişinin başında bazı kişiler dikilmiş ve oraya girmeyi düşünenleri şöyle uyarıyorlar. "Sakın girmeyin! Bu köprü istimlâk edilmiştir. Biz onu çok dikkatli araştırdık. Gerçekten çökmek üzeredir. Güvenilmez ve çok tehlikelidir. Pek yakında yıkılacaktır. Daha sonra yapılan modern köprüler vardır. Onlara giriniz."
Bu kişiler bir çok kurulu temsil ederler. Örneğin: ateistler kurulu temsilcisi oradadır. Komünizm ile hümanizmin temsicilerinin yan yana durduğunu görüyoruz. Bilimin gönderdiği bazı adamlar da maddeciliğin adamlarıyla kol kola dikilmiş. Aralarında Hıristiyan din adamları ve "bilginler" bile vardır. Bu adamların hepsi halkı uyarırken devamlı Köprüye çamur atıyorlar.
Son olarak İslamiyeti temsil edenleri görebiliriz. Diğer uyarıcılardan uzak durup biraz farklı bir şekilde uyarıyorlar. Şöyle diyorlar: "Bu Köprü Allah tarafından yapıldı fakat sonradan insanlar tarafından bozuldu. Artık Köprü güvenilmez ve çökmek üzeredir. Onu Allah'ın inşa ettiğine inanın fakat oradan sakın geçmeyin! Daha ilerde en son yapılan başka bir köprü vardır. Oradan geçiniz!" Bunların bazıları aynı şekilde çamur atıyorlar.
Fakat bu uyarıcıların bütün itirazlarına rağmen eski köprü sapasağlam duruyor. Attıkları çamur da köprüyü hiç bir şekilde etkilememiştir ve etkilemeyecektir. Çünkü bu köprünün bilge mimarı gücü her şeye yeten Tanrı'dır. Bu köprüden milyonlarca insan karanlıktan ışığa geçmiş ve geçmeye devam ediyorlar. Çünkü onları karanlıktan kendisinin şaşılacak ışığına çağıran da güvenilir Tanrı'dır.
Şimdi değerli okuyucumuz, siz belki bu hikâyenin anlamı nedir, ya da bu kitapla ne alakası var diye sorabilirsiniz. Şöyle açıklayalım: Kutsal Kitap (Kitabı Mukaddes) Türkiyemizde yaygın saldırılara uğramaktadır. Ona çok çamur atıldı ve atılmaya devam ediyor. Onun Allah'ın indirdiği vahiy olmakla birlikte insan tarafından tahrif edildiği, artık güvenilmez olduğunu ileri süren insanlar vardır. Kutsal Kitap'ı okumak isteyenleri engellemeye çalışan çok kişi vardır. Hatta mevcut olan Kutsal Kitap'ın Tevrat, Zebur ve İncil'den tamamen farklı bir eser olduğunu iddia edenler bile vardır. Bunlar Türk halkının Kutsal Kitap'ı okumamaları için onları uyarıyorlar. Ne yazık ki halkın çoğu düşünmeden onları dinliyor ve kendilerini dünyanın en büyük hazinesine kavuşmaktan alıkoyuyorlar.
Bu uyarıcılar arasında Sayın Ahmed Deedat ile Sayın Edip Yüksel'in yazdıkları Kitab-ı Mukaddes Allah Sözü Müdür?adlı kitaba çok başvurulur. Sanki bilimsel bir esere başvurur gibi artık Kutsal Kitap'ın vaktinin geçmiş olduğunu ispatlamak için bir çok insan kendileri araştırmadan o kitabın uyduruk savlarını benimseyip onlara dayanıyor. Aslında Deedat ile Yüksel'in kitabı ciddi bir cevabı hak etmezdi. Fakat Türkiye'de gerçeği arayan çok sayıda kişi var. Onları düşünerek bu kitap yazıldı.
Tanrı tüm insanların kurtulmasını ve gerçeğin bilincine erişmesini ister. Bu yüzden Kutsal Kitap aracılığıyla o korkunç uçurumdan geçip Tanrı'yı tanımanın ışığına kavuşmuş kişiler olarak hâlâ karanlıkta yürüyen halka sesleniyoruz: Kutsal Kitap Köprüsünü kötüleyenleri dinlemeyin! Eski Köprü sağlamdır.Bu gerçek olan kitap insanlığın günahlı durumunu ve Tanrı'nın koyduğu teşhisi örtbas etmeden açıklar. Asıl sevgi kaynağı olan Rabbimize kavuşmamız için O'nun şaşmaz reçetesini de bize sunar. Başka çare de yoktur.
Kutsal Kitap'ın tamamıyla ve gerçekten olağanüstü bir Kitap olduğu ortadadır. O'nun olağanüstü oluşumu, doğruluğu, dağıtımı, içeriği ve bildirisi ayrıntılı bir şekilde bu kitabın VIII. bölümünde ele alınacaktır. Şimdi, önce Kutsal Kitap ile Kuran'ın arasındaki farklılıklara bakalım.
Lütfi Ekinci
Ağustos, 1993
İstanbul